Sötsur skink- och fänkålspanna
Fänkål och stjälkselleri utmärker den här spännande rätten. Dessa grönsaker med sina unika smaker passar särskilt bra till magert fläskkött i en sötsur marinad.
Ingredienser
600 g färsk skinka eller annat magert fläskkött
3 msk soja
2 msk farinsocker
2 msk risvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk mald ingefära
½ tsk gurkmeja
½ krm kajennpeppar
1 fänkålsstånd
2 gula paprikor
250 g stjälkselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk solrosolja
1 dl grönsaksbuljong
2 tsk majsena
Instruktioner
- Spola av köttet och torka av det. Skär det i 2 cm bitar. Blanda soja, farinsocker, vinäger och kryddor i en skål till en marinad. Rör om så att sockret löser sig. Lägg i köttet, ställ i kylen och marinera i två timmar, gärna längre. Vänd köttet då och då.
- Skölj grönsakerna. Ta bort det gröna på fänkålen, hacka det fint och lägg åt sidan till garnering. Ansa resten av fänkålen, paprikor och stjälkselleri och skär i 2 cm bitar.
- Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och hacka vitlöken. Ta upp köttet ur marinaden, låt det rinna av och spara marinaden.
- Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor teflonstekpanna. Bryn köttet på stark värme i pannan. Tillsätt lök, vitlök och grönsaker och woka fem minuter på medelvärme. Slå i marinad och buljong, rör om väl, koka upp och låt sjuda fem minuter.
- Blanda majsena med 3 msk vatten och rör ner i såsen. Koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar. Smaka av med lite mer socker, soja och vinäger om det behövs. Garnera med det gröna från fänkålen.
Liknande recept
Kommentarer (0)