Sött kokosnötsbröd

Serverar: 1 portioner

Ett bröd som oftast äts till jul. Är godast tillsammans med ett glas fruit punch eller en kopp varm choklad.

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl Dansukker råsocker strö
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl (115 g) kokosflingor
  • 1 tsk brödkryddor
  • 2 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 msk rom
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk Dansukker strösocker
  • 2 msk vatten
  • Flytande margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter.
    2. Blanda matfett, råsocker, mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt kokosflingor, brödkryddor, vaniljsocker, rom, ägg och mjölk. Är degen för fast, tillsätt lite mera mjölk.
    3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Forma till en limpa och lägg i formen. Blanda socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Pensla brödet med sockerlösningen innan det sätts i ugnen. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben