Soja- och limemarinerad laxfilé
Serverar:
4 portioner
Laxen blir riktigt god och smakrik! Servera gärna med jasminris.
Ingredienser
600 g laxfilé
2 lime
3 cm färsk ingefära
1 dl japansk soja
1 tsk sambal oelekpasta
Olivolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Riv skalet från lime i en bunke. Pressa i limesaften. Skala och riv ner ingefäran. Tillsätt soja och sambal oelekpastan i bunken.
Smörj en ugnssäker form med lite olja. Skär laxen i portionsbitar och lägg i formen. Slå över marinaden. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.
Liknande recept
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd
4.9
4
4
Ugnsbakad laxfilé
4.6
40 min
4
100
Pannacotta med limemarinerade bär
4.9
4
18
Laxfilé med murkelsås
5
40 min
4
1
Ugnskokt laxfilé med himmelsk citronsås
1 h
4
Sockerfria limemarinerade jordgubbar
5
4
1
Stekt laxfilé med saffranssås
4
35 min
4
2
Örtsufflébakad laxfilé
4-6
Laxfilé under täcke av fetaost
4.4
4
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!