Soja- och limemarinerad laxfilé

Serverar: 4 portioner

Laxen blir riktigt god och smakrik! Servera gärna med jasminris.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 lime
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk sambal oelekpasta
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Riv skalet från lime i en bunke. Pressa i limesaften. Skala och riv ner ingefäran. Tillsätt soja och sambal oelekpastan i bunken.
    3. Smörj en ugnssäker form med lite olja. Skär laxen i portionsbitar och lägg i formen. Slå över marinaden. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben