Sojagnocchi med rostade tomater och spenat

Serverar: 4 portioner

Frasigt stekta, hemmagjorda gnocchi tillsammans med sötrostade tomater och stekt spenat blir en riktigt god vegetarisk rätt! Gnocchi är italienska små potatisbollar som steks frasiga och serveras med olika tillbehör.

Ingredienser

  • Ugnsbakade tomater
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ kruka oregano
  • Svartpeppar
  • Gnocchi
  • 3 dl riven kokt, skalad potatis
  • 1½ dl sojamjöl + ½ dl till utbakning
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk+ 1 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Dela och lägg tomaterna på en plåt. Skala och skiva vitlöken. Blanda tomaterna med vitlök, olja och salt. Baka dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Hacka oreganon och vänd runt med tomaterna, smaka av med peppar.
    3. Blanda ingredienserna till gnocchin till en smidig deg. Lägg degen på mjölat bakbord och rulla till en längd, ca 2 cm tjock. Skär i 1 cm tjocka bitar och tryck till varje bit med en mjölad gaffel. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg på hushållspapper för att rinna av och svalna.
    4. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna. Stek gnocchin till fin färg. Stek spenaten hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Smaka av med salt och vänd runt med gnocchin.
    5. Servera gnocchin och spenaten med de rostade tomaterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben