Solnedgångskyckling med ris

Serverar: 3-4 portioner

Recept från Desperate Houswives kokbok

Ingredienser

  • 1st kyckling, ca 800-900 g, delad i 8 bitar
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1st stor gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 7 1/2 dl kycklingbuljong eller kycklingfond och vatten
  • 225 g tomatsås från burk
  • 1st lagerblad
  • 2 1/2 dl frysta ärter
  • 1st burk pimientos, 225 g, avrunna och hackade (ca 1 1/4 dl)
  • 5 dl ris (Uncle Bens)
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingbröstet tvärs över med en vass kniv. Klappa bitarna torra med hushållspapper och krydda generöst med salt och peppar. Värm oljan i en stor stekgryta, cirka 30 cm i diameter, på medelvärme tills den börja bubbla. Lägg i kycklingbitarna med skinnsidan neråt. Bryn bitarna runtom i cirka 15 minuter. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
    2. Ta bort det mesta fettet från grytan men spara 2 matskedar. Lägg lök, vitlök och gurkmeja i grytan och bryn i cirka 6 minuter, rör om då och då. Häll på vinet och låt det koka upp, skrapa upp stekresterna ur grytans botten. Häll på kycklingbuljong och tomatsås och lägg i lagerbladet. Lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan. Lägg även i ärter, pimiento och till sist riset. Vicka grytan så att riset lägger sig i ett jämnt lager under vätskans yta. Låt koka upp, sänk sedan värmen och lägg på lock. Sjud i cirka 25 minuter tills riset är mjukt och kycklingen genomkokt. Rör om ordentligt, lägg på locket igen och låt grytan stå i 5 minuter innan den serveras.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben