Solros- och kardemummakaka

Tid: 50 minuter

Underbart god kaka för den som gillar kardemumma. Känns relativt nyttig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk grovmalen kardemumma (en påse hel kardemumma som mortlas blir lagom)
  • 2 dl solrosfrö
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och låt koka upp. Blanda med ägg- och sockervispet. Rör ihop mjöl och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten. Rör till sist i kardemumma och solrosfrö. Häll smeten i en smord och bröad sockerkakasform, gärna rund. Grädda på 175 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben