Solrosbröd 2 st

Serverar: 2 portioner

mycket gott bröd ...

Ingredienser

  • 4dl kokande vatten
  • 1 1/2dl grovt rågmjöl
  • 1dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor ( skalade )
  • 1 dl vetekli
  • 1 msk salt
  • 50 g jäst
  • 3 1/2 dl ljummet vatten
  • 12 - 13 vetemjölspecial eller
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i det kokande vattnet ... Låt stå mist 3 timmar eller över natten
    2. Blanda jäst / vatten och tillsätt skålllade degen . Blanda i vetemjölet tills det släpper i bunken ,men degen ska vara lite kladdig ... Låt degen jäsa i bunken 1 time
    3. Baka ut 2 limpor och lägg på plåt för att jäsa i 20 min strö över kli och skåra bröden ..
    4. Grädda i 200 grader i 45 minuter
    5. lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben