Solrosbröd

Serverar: 6 portioner

Ett riktigt nyttigt bröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl linfrö
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • ca 10 dl lantvetemjöl
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt salt, olja, solroskärnor, sesamfrö, vetegroddar, linfrö, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta upp degen med lite mjöl. Dela den i 6 bitar, som bakas ut till korta baugetter och läggs på smord plåt. Snitta med vass kniv och låt dem jäsa övertäckta ca 20 min. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min i 225*

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 10 augusti 2008

    Hej! Verkar gott! Har bara en fråga... Skall man ha obehandlade solrosfrön och linfrön i degen eller man skall blöta linfrön och ha rostede saltade solroslärnor? tacksam för ett snabbt svar. Mvh Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben