Solrosbröd

Tid: 1 timme

super lätt och gott bröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten,37 grader
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olja eller 50 g margarin
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. häll över vatten och olja/margarin.
    2. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt och solrosfrön och vetemjöl. Arbeta till en lös deg. Arbeta den smidig. Låt jäsa i 30 minuter i en bunke.
    3. Ta sen upp den på mjölat bakbord forma till 2 limpor som får jäsa i 45 min på plåten.
    4. Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 200 grader i 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben