Solrosbröd
Tid:
1 timme
super lätt och gott bröd
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten,37 grader
2 tsk salt
½ dl olja eller 50 g margarin
2 dl solrosfrön
1 l vetemjöl
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. häll över vatten och olja/margarin.
Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt och solrosfrön och vetemjöl. Arbeta till en lös deg. Arbeta den smidig. Låt jäsa i 30 minuter i en bunke.
Ta sen upp den på mjölat bakbord forma till 2 limpor som får jäsa i 45 min på plåten.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 200 grader i 30 minuter
Liknande recept
Solrosbröd
20
Ljust solrosbröd till bakmaskin
4.6
1
5
Tinas snabba solrosbröd
5
15 min
4
2
Spanska solrosbröd
5
2 h
2
Emmas solrosbröd
1 h 20 min
15
Proteinrikt solrosbröd
1 h
2
Solrosbröd
3.5
3
1
Lättbakat solrosbröd
4.7
15
3
Solrosbröd
4.5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!