Solrosbröd bake off

Du behöver bara en sorts mjöl och ändå får du en god och rik smak, tack vare att mjölet innehåller fyra sädesslag. Baka direkt eller frys in.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl ljummet vatten, 37 gradigt
  • 2 tsk salt
  • Ca 825 g lantbrödsmjöl av fyra sädesslag
  • 3 dl rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Ger 16-18 bullar
    2. Lös jästen i oljan och vattnet. Tillsätt det mesta av mjölet och hälften av solrosfröna. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    3. Jäs under duk i ca 40 minuter.
    4. Ta upp och arbeta sammman degen. Forma 2 rullar. Skär dem i breda skivor.
    5. Doppa snittytan i solrosfrön och lägg dem på en bricka eller plåt som går in i frysen.
    6. Låt jäsa under duk ca 20 minuter. Jäs något längre om de ska gräddas direkt.
    7. Ställ in dem i frysen. Packa dem i påsar när de är frysta.
    8. Lägg de frysta bröden på plåt med bakplåtspapper.
    9. Låt dem ligga 20-30 minuter under tiden som ugnen värms till 250 grader.
    10. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben