Solrosbröd till bakmaskin OBH Nordica 6544

Jättegott bröd

Ingredienser

  • 1,25 dl vetekross
  • 3 dl vatten
  • 2 msk flytande margarin
  • 6,25 dl vetemjöl eller vetemjölspecial
  • 2 dl solroskärnor
  • 2,5 tsk socker
  • 2,5 tsk salt
  • 2,5 tsk torrjäst
  • Instruktioner

    1. Tillsätt ingredienserna i följande ordning: Hälften av mjölet, vätskan, smör/olja, resten av mjölet, socker på ena sidan, salt på den andra sidan och jästen i mitten.
    2. Kör på program normalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nolan 2 april 2011

    Detta brödet är jättegott! Brödet blir saftigt och får inte så hårda kanter. Jag tog mindre salt och lite mindre socker andra gången och testade rågkross i stället för vetekross.Kanonbröd!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben