Sommarens godaste räksoppa

Serverar: 4 portioner

En krämig räksoppa. Fräs och koka räkskalen för att få extra god buljong.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk smör
  • 3 tomater i klyftor
  • 1 purjolök i strimlor
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk timjan
  • 6 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl räkbuljong
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 nypa cayennpeppar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Fräs skalen i 1 msk smör i en stor kastrull.
    3. Tillsätt tomater, purjolök, lagerblad, timjan och vatten och koka i 20 minuter.
    4. Sila spadet och spara det.
    5. Fräs 2 msk smör och mjöl i en tjockbottnad kastrull.
    6. Späd med räkbuljong och vin och lägg i buljongtärningen.
    7. Koka soppan i 5 minuter.
    8. Smaka av med cayennpeppar, salt och svartpeppar.
    9. Vispa grädden och rör ner i soppan och sjud ett par minuter.
    10. Lägg i dill och skalade räkor och värm. Räkorna får inte koka för då blir de sega.
    11. Servera soppan med ett gott bröd.
    12. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben