Sommarpotatissallad med primörer

Serverar: 4 portioner

Potatissallad är nästan ett måste på sommaren, prova denna enkla och fräscha!

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 4 salladslökar
  • 1 knippe grön sparris, ca 250 g
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g sugar snaps
  • 1 rödlök
  • Dressing
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • Färska örter
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och låt den svalna. Dela den sedan. Ansa och skiva salladslöken. Ansa sparrisen, bryt av nederdelen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela i bitar.
    2. Ansa rädisorna, koka dem ½ minut. Spola genast i kallt vatten, halvera och kvarta rädisorna. Ansa och koka sugar snapsen ca 1 minut, spola av i kallt vatten. Skala och strimla löken fint.
    3. Blanda dressingen.
    4. Lägg ingredienserna till salladen i en skål eller på ett fat. Häll dressingen över, garnera och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben