En soppa som är lika god ljummen som kall.
Variera med att ersätta laxen med några färska räkor eller lufttorkad skinka
Ingredienser
500 g purjolök
2 msk smör
2 msk mjöl
6 dl vatten
1 dl torrt vin
2 dl vispgrädde
2 hönsbuljongtärningar
Salt
Peppar
100 g färsk rökt lax
Pepparrot
Instruktioner
- Skala och skiva purjolöken, även det gröna. Fräs några minuter i smör i en gryta på svag värme.
Rör i mjöl och tillsätt vatten, vitt vin, vispgrädde och hönsbuljongtärningar. Låt koka 6-8 minuter. Mixa soppan och tillsätt salt och peppar.
- Fyll fyra sopptallrikar och toppa med färskrökt lax i skivor och grovriven pepparrot.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
En smak av Spanien!
Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...