Sommarsoppa med lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En soppa som är lika god ljummen som kall. Variera med att ersätta laxen med några färska räkor eller lufttorkad skinka

Ingredienser

  • 500 g purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 dl torrt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g färsk rökt lax
  • Pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva purjolöken, även det gröna. Fräs några minuter i smör i en gryta på svag värme. Rör i mjöl och tillsätt vatten, vitt vin, vispgrädde och hönsbuljongtärningar. Låt koka 6-8 minuter. Mixa soppan och tillsätt salt och peppar.
    2. Fyll fyra sopptallrikar och toppa med färskrökt lax i skivor och grovriven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben