Somrig räksallad med ärthummus

Serverar: 4 portioner

En sommarsallad som är allra godast med färska handskalade räkor, mogen avokado och fräscha grönsaker. Ärthummusen sätter extra färg och smak åt rätten.

Ingredienser

  • 100 g färsk babyspenat
  • 500 g skalade räkor
  • 3 mogna avokador
  • 250 g cocktailtomater
  • ½ rödlök
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 150 g sockerärter
  • 5 ägg, hårdkokta i halvor
  • Ärthummus
  • 300 g frysta ärter, tinade
  • 2 dl kesella
  • 1 vitlöksklyfta,finhackad
  • Finrivet skal från 1/4 citron
  • 3 kvistar mynta
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg färsk spenat i botten på ett uppläggningsfat och lägg på 1/3 av räkorna. Skär avokadorna i breda klyftor och ta bort skalet. Lägg klyftorna på salladen. Halvera cocktailtomaterna och skär rödlöken och sockerärterna i smala strimlor. Lägg tomater, rödlök, rostade valnötter, sockerärter, ägghalvor och resten av räkorna på salladen.
    2. Ärthummus: Mixa ärter, kesella, vitlök, citronskal, mynta och olivolja med en stavmixer till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera salladen med ärthummus och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben