Somriga frukt- och bärpajer

Serverar: 4 portioner

De här söta pajerna är lätta att baka och ger mycket smak av sommarens bär och frukter. 353 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 stort ark fryst smördeg, 24x24 cm
  • 1 äggula
  • 2 tsk vatten
  • 2 små persikor
  • 2 små nektariner
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg den frysta smördegen på en skärbräda och låt den tina cirka 10 minuter. Låt den inte bli för varm då kan den bli svår att arbeta med.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Lätt bakplåtspapper på en plåt. Dela smördegen i fyra lika stora kvadrater. Vik upp ½ cm av kanten på varje fyrkant så att det blir en ram. Pressa ner de uppvikta kanterna lätt med en gaffel. För över smördegsplattorna till plåten.
    3. Vispa samman äggulan med vattnet. Pensla smördegsplattorna med äggulevispet.
    4. Skölj persikorna och nektarinerna. Skär frukterna i tunna skivor. Varva persiko- och nektarinskivorna på varje smördegsplatta så att de överlappar varandra. Lägg på blåbär. Strö ½ msk socker på varje paj.
    5. Sätt in pajerna i ugnen och grädda 15 minuter tills pajerna blivit gyllene. Låt dem svalna och pudra över florsocker före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben