Soppa med ångkokt biff

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god,smal rätt som är 2 i en eftersom biffen tillagas samtidigt som soppan. På det här sättet lagade man mycket mat förr på Malta när dom flesta hade enlågigt fotogenkök. Min svärmor lärde mig hur det görs, och sedan dess, 30 år sedan så är det en rätt vi äter ganska ofta hos oss.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 stjälk selleri
  • 1 bit kålrabbi
  • 1 tomat
  • 1 bit squash
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 kycklinglår alt.en kyckling
  • Svartpeppar
  • Lite salt
  • 1/2 tsk socker
  • 6 skivor lövbiff
  • 1 dl hackad persilja
  • ca 1 1/2 liter vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk oliv eller rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    Skär soppgrönsakerna i mindre bitar och ha i en kastrull.Ha i kycklingen som du skjöljt noggrant. Ha i kryddor och buljongtärningar. På kastrullen sätter du en skål som passar och har på en bit lövbiff som du kryddar lite med svartpeppar, salt, ha på lite hackad vitlök, lite persilja,på med nästa bit och gör likadant, likaså med dom övriga bitarna, slutligen droppar du över oljan och vinägern. Täck med lock. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 40-50 minuter. Något som är utsökt gott till är jordärtskockor som man skalar och lägger i kastrull, tillsätter 2 hackade vitlöksklyftor, salt, svartpeppar, 1 msk olivolja och lite vatten som knappt täcker. Sedan kokar man dom mjuka. Tillsammans med köttet och kokt potatis till är det en väldigt god, smal och nyttig rätt efter den goda soppan man ätit före. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben