Soppa med mandel och broccoli
Den här soppan är full av C-vitaminer. Mandel och sojamjölk gör den också till en god proteinkälla, medan kalcium och zink hjälper dig att återfå vikt och styrka.
Som variation kan man göra soppan på blomkål och cashewnötter.
200 g kalorier per portion
14 g protein
12 g fett
8 g kolhydrat
Ingredienser
50 g mald mandel
625 g broccoli
9 dl grönsaksbuljong
3 dl sojamjölk
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sprid ut den malda mandeln på en bakplåt och rosta den i varm ugn 175°, ungefär 10 minuter tills den fått vacker gyllene färg.
Lägg en fjärdedel av mandeln åt sidan till garnering.
- Dela broccolin i små buketter och ånga dem 6-7 minuter över kokande vatten.
Lägg resten av mandeln, broccoli, buljong och sojamjölk i en matberedare och mixa till en slät soppa.
Tillsätt salt och peppar efter smak och häll sedan upp i en gryta och värm tills det börjar sjuda.
- Servera i varma skålar och strö över det du sparat av mandeln.
Liknande recept
Kommentarer (0)