Soppa med mandel och broccoli

Serverar: 4 portioner

Den här soppan är full av C-vitaminer. Mandel och sojamjölk gör den också till en god proteinkälla, medan kalcium och zink hjälper dig att återfå vikt och styrka. Som variation kan man göra soppan på blomkål och cashewnötter. 200 g kalorier per portion 14 g protein 12 g fett 8 g kolhydrat

Ingredienser

  • 50 g mald mandel
  • 625 g broccoli
  • 9 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl sojamjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sprid ut den malda mandeln på en bakplåt och rosta den i varm ugn 175°, ungefär 10 minuter tills den fått vacker gyllene färg. Lägg en fjärdedel av mandeln åt sidan till garnering.
    2. Dela broccolin i små buketter och ånga dem 6-7 minuter över kokande vatten. Lägg resten av mandeln, broccoli, buljong och sojamjölk i en matberedare och mixa till en slät soppa. Tillsätt salt och peppar efter smak och häll sedan upp i en gryta och värm tills det börjar sjuda.
    3. Servera i varma skålar och strö över det du sparat av mandeln.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben