Soppa med räkor och ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ganska het soppa som passar lika bra till lunch som till kvällsmat.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 färsk chili (ta ur fröna om du inte vill få så stark smak)
  • 1 - 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 bit färsk ingefära , som en tumme ungefär
  • ca . 1 liter vatten
  • ½ dl grädde eller mer
  • olivolja
  • räkor (ta så många som du vill , jag brukar räknar med 10 räkor / person)
  • Instruktioner

    1. Skär purjon, chilin och ingefäran och fräs alltsammans i oljan tills purjon har blivit mjuk. 2. Häll på vattnet och lägg i fiskbuljongtärningen. Rör om och låt koka på svag värme 5 min. 3. Häll i grädde tills du tycker att soppan får lagom konsistens. Jag brukar ta ½ dl ungefär. Det ska ju inte bli för vattnigt. Låt koka på svag värme i 10 min. 4. Smaka av soppan och krydda med mer salt om det behövs. Lägg i räkorna och låt dem bli genomkokta. 5. Servera soppan med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Awalone 14 februari 2011

    Väldigt enkel och god soppa. Den ska jag göra fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben