Soppa med smak av räkor och fisk, á la Ankar

Serverar: 4 portioner

Så god, gjorde denna soppa som förrätt då vi hade skaldjurs afton, så lagom den har helt enkelt allt!

Ingredienser

  • 200 g fast, vit fiskfilé
  • 200 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 morot
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ½ tsk paprikapulver
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till dekoration
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i smör. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Skala potatis och morot och tärna dem. Lägg över lök, fänkål, morot och potatis i en gryta. Häll på buljongen och tillsätt tomatpuré, paprikapulver och timjan. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
    2. Skala räkorna. Låt fisken tina till hälften och skär den i tärningar. Sjud den i buljongen tills den är genomkokt. Rör ner grädde och krydda med salt och peppar. Hetta upp soppan precis före servering och lägg i räkorna.
    3. Servera soppan med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben