Soppa med smak av räkor och fisk, á la Ankar
Så god, gjorde denna soppa som förrätt då vi hade skaldjurs afton, så lagom den har helt enkelt allt!
Ingredienser
200 g fast, vit fiskfilé
200 g räkor med skal
1 gul lök
2 potatisar
1 fänkålsstånd
1 morot
1 liter fiskbuljong
1 msk smör
2 tsk tomatpuré
1 ½ dl grädde
1 ½ tsk paprikapulver
Salt
Vitpeppar
Till dekoration
Dill
Instruktioner
- Hacka löken och fräs den i smör. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Skala potatis och morot och tärna dem. Lägg över lök, fänkål, morot och potatis i en gryta. Häll på buljongen och tillsätt tomatpuré, paprikapulver och timjan. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 minuter.
- Skala räkorna. Låt fisken tina till hälften och skär den i tärningar. Sjud den i buljongen tills den är genomkokt. Rör ner grädde och krydda med salt och peppar. Hetta upp soppan precis före servering och lägg i räkorna.
- Servera soppan med vitlöksbröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)