Sotig strömming på grillen

Serverar: 4 portioner

Åh, så gott att steka strömming utomhus! Servera de goda hårdstekta, svartstekta firrarna med ett gott persiljesmör och nykokt färskpotatis till!

Ingredienser

  • 1 kg strömming med ryggbenet kvar
  • 1½ dl grovt salt
  • 1 stor knippa dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Rensa strömmingarna men låt huvudet och ryggbenet sitta kvar. Skölj dem.
    2. Varva strömming och salt i en bunke. Ställ kallt ett par timmar.
    3. Pensla ett halster med olja, lägg i fisken och grill dem 3-4 min på var sida.
    4. Varva de klara strömmingarna rikligt med dill.
    5. Servera med skalpotatis och persiljesmör eller dillsmör.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben