Sotningskrydda för fisk

Serverar: 20 portioner

Tid: 10 minuter

Förhöjer smaken på fisken markant!

Ingredienser

  • 0,6 dl paprikapulver
  • 4 tsk lökpulver
  • 4 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk mald fänkål
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Mortla örtkryddorna och blanda med resterande kryddor och salt. Detta recept ger ca 1 ½ dl färdig sotningskrydda. Spara det som blir över i en burk med tättslutande lock.
    2. Vänd fisken i kryddblandningen och sota den på hög värme utan fett i en stekpanna.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben