Souvlaki på fisk

Serverar: 4 portioner

Härligt, saftigt, örtdoftande spett som serveras med klyftpotatis och en kall, syrlig limekräm.

Ingredienser

  • 500 g blandad fisk t ex sej, lax, marulk, abborre, sik
  • 4-8 pilgrimsmusslor
  • 2 paprikor
  • 4 schalottenlökar
  • 1 zucchini
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • Saft och skal av 2 citroner
  • 10 blad färsk salvia
  • 1 dl hackad persilja
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Limekräm
  • Skal och saft av 2 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 2 dl crème fraiche
  • Örtsalt
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Skär fisk, paprikor, lök och zucchini i lika stora bitar. Lägg detta och pilgrimsmusslorna i en form. Blanda alla ingredienser till marinaden och slå den över fisk och grönsaker. Låt stå framme i rumstemperatur och marinera minst 1 timme.
    2. Använder du bambupinnar och inte spett av metall behöver de ligga i blöt innan de används. Fördela fisk och grönsaker jämnt på spetten. Grilla dem i grillpanna på spisen eller på utegrill om vädret tillåter. Ca 5 minuter per sida bör räcka. Kolla så att fisken är genomstekt.
    3. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av på slutet hur mycket örtsalt du vill ha.
    4. Servera spetten med klyftpotatis och limekrämen.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben