Soya och sesammarinerad kycklingfilé

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 dagar 30 minuter

Perfekt bjudmat! Kräver dock lite planering, inget för den som är ute i sista minuten.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Marinad
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 5 msk flytande honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1,5 dl japansk soya
  • 1,5 dl torr sherry
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Allt till marinaden blandas, koka i ca 5 minuter och låt kallna. Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Marineras i kylen i två dygn.
    2. Ta upp filéerna och lägg dem i en långpanna. Krydda med 1-2tsk grillkrydda och 2 msk sesamfrön. Stek i ugnen ca 20 minuter, 200 grader. Låt kallna och skär upp i skivor.
    3. Servera med limepasta, sallad och bröd.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    djingis 25 februari 2008

    Hade gäster i lördags som jag ej träffat innan (makens nya kollega med trevlig fru). bjöd på lite buffé där denna rätt ingick. Maken äter inte vanligtvis kyckling (allt sedan han fått avliva våra höns då de blivit sjuka) Äldsta dottern kan vara svår på sesam, MEN som Tony Irving säger " De Älskade denna Rätt" Det var himmelskt gott! Kycklingen var efter dessa 2 dygn i marinad som smör.

    Robjoo 23 februari 2010

    super god!! alla ville ha receptet det är det bästa betyget man kan få :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben