Späd rabarber under förföriskt mandeltäcke

Serverar: 4-6 portioner

Den här desserten är verkligen ljuvlig. Inte alls svår att göra och gifter sig perfekt med en klick vaniljglass eller grädde.

Ingredienser

  • 600 gram rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm kardemumma
  • Mandelsmet
  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • Rivet skal av en apelsin (kan uteslutas, men det är synd)
  • 4 ägg - delade i gulor och vitor
  • 2 dl mald mandel (skållning valfritt, skal ger en rustikare känsla)
  • Servering
  • Vaniljglass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern, skär i ganska små bitar. Lägg i en lätt smord form - 24 cm i diameter. Strö över socker och kryddor
    2. Rör samman smör med sirap, socker och apelsinskal. Blanda ner en äggula i taget och blanda noga - gärna med elvisp.
    3. Vispa vitorna hårt och vänd ner mandeln. Blanda sen ner ungefär en tredjedel av mandelsmeten i smöret, sen resten.
    4. Bred smeten över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Färgen ska vara lite gyllene.
    5. Servera ljummen med vaniljglass eller grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben