Spätta i äggsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 25 minuter

Gott! Enkelt. Den här fiskrätten går alldeles utmärkt att tillaga med vilken fisk som helst, t.ex gädda, torsk, gös. Såsen är ju inte den allra magraste, men säkert den godaste!

Ingredienser

  • Ca 400 g spättafiléer (eller t.ex. gädda, gös, torsk...)
  • 5 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar, hela korn
  • Sås
  • 4 ägg
  • 125 g smör (normalsaltat, eller margarin)
  • 2 msk stark, helst osötad senap
  • (dill)
  • Dill till garnering och eventuellt (hackad) att blanda i såsen
  • Salladsblad
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Lägg den tinade fisken i kallt saltat vatten och några vitpepparkorn.
    2. Låt den sjuda upp, lägg lock över och låt den stå ca 10 minuter eller tills fisken känns färdig (stick försiktigt en gaffel i fisken och känn efter)
    3. Koka under tiden äggen, skala och hacka dem fint.
    4. Smält matfett, rör ner senapen och de hackade äggen. Hetta försiktigt upp såsen.
    5. Serveringsförslag: Lägg upp fisken på salladsblad, häll såsen över fisken och garnera med dillkvistar. Tomatklyftor.
    6. Kokt ris, potatis eller potatismos är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben