Spätta i len pepparotssås

Serverar: 4-5 portioner

En ljuvligt god fiskrätt

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 pkt Cantadouost med pepparotssmak
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsenamjöl
  • 60 g röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Rulla ihop filéerna med köttsidan utåt och lägg dem på skarven i en låg vid kastrull. Tillsätt buljongen och låt fisken sjuda under lock tills fiskköttet blivit vitt, ca 6 min. Tag upp fisken med en hålslev och lägg den på ett sserveringsfat som hålles varmt.
    2. Sila buljongen och häll den i en kastrull tillsammans med vinet. Låt koka några minuter. Tillsätt Cantadouosten och rör om på svag värme till den har smält. Häll i grädden. Låt koka upp och red av med majsenamjöl utrört i lite vatten.
    3. Häll såsen över fiskrullarna och dekorera med stenbitsrom, citron och dill.

    Liknande recept

    4.6
    6 h 20 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben