Spätta med champinjonstuvning

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer, skinnfria
  • Smör (eller margarin)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk torkad dill
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • En halv gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med provensalska örter
  • Lollo rosso-sallad
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Kokt potatis
  • Ärter
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, mjöl och dill. Vik spättorna på mitten och panera dem i ströbrödsblandningen.
    2. Stek spättorna i matfett på medelstark värme tills köttet är vitt och fast, innertemperaturen ska vara 60 grader. Salta och peppra.
    3. Fräs svamp och lök i en kastrull. Tillsätt vitlök och crème fraiche när svampen fått färg. Salta och peppra.
    4. Riv ner några blad lollo rosso i svampstuvningen precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben