Spagetti med rökt lax

Serverar: 4 portioner

Lax är alltid i ropet och gott i alla former.

Ingredienser

  • 500 gr fullkornsspagetti
  • 1 1/4 smulad fetaost
  • 2 msk olivolja
  • Såsen
  • 3 dl grädde
  • (1 1/2 dl whiskey eller konjak)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk hackad koriander eller persilja
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten och 1 msk olivolja. Häll av pastan i ett durkslag när den nästan är klar. Lägg tillbaka detta i grytan och häll över resten av oljan. Rör om och håll den varm.
    2. Hetta upp grädde och whiskey (konjak) i varsin liten gryta till sjudning. Det får inte börja koka.
    3. Blanda grädde och whiskey (konjak). Skär laxen i tunna strimlor och rör ner i grädden. Krydda med peppar och cayenne. Blanda i de hackade kryddorna.
    4. Lägg upp spagettin i en varm serveringsskål och häll på gräddsåsen och blanda noga. Strö den smulade osten över och garnera med koriandern. Servera omedelbart. Gärna tillsammans en grönsallad och citrondressing .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben