Spaghetti med lax och rosépeppar

Serverar: 4 portioner

En både lätt- och snabblagad rätt, rosépepparn sätter sin speciella prägel på den här rätten.

Ingredienser

  • 1 paket spaghetti
  • 600 g laxfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 tärning fiskbuljong
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 2 tsk grovkrossad rosépeppar
  • 1/2 knippa dill
  • Instruktioner

    1. Sås: Blanda samman crème fraiche, grädde och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i 3 min. Krydda med salt, peppar och rosépeppar.
    2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
    3. Skär laxen i stora tärningar. Vänd försiktigt ner i såsen och hetta upp. Servera till nykokt pasta. Strö över extra rosépeppar och dekorera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    annabu 16 januari 2009

    Det här var helt jättegott!! Jag köpte färsk lax och den var så god och nästan smälte i munnen.....skippade dill:en eftersom jag inte är så förtjust i det...Men som sagt. Supergott!!

    Heisjo 3 januari 2010

    Underbart gott!! Använde mig av lätt produkter och det smakade toppen.

    Heisjo 3 januari 2010

    Underbart gott Använde mig av lätt produkter och det smakade toppen

    Johannahjelm 16 januari 2011

    ska man steka laxen innan, eller ska det kokas i såsen så den inte är rå?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben