Spansk Aioli

Serverar: 4 portioner

Gott till det mesta

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • ca. 3 msk vatten
  • salt
  • citronsaft
  • Instruktioner

    Kör vitlök och äggvitor tillsammans i en mixer.Låt oljan rinna i en tunn stråle ned i äggvitorna mens maskinen går. Tillsätt lite vatten om aiolin verkar för tjock. Späd med resten av oljan och smaka av aiolin med salt och lite citronsaft. Klarar sig 1 till 2 veckor i kylskåp i glasburk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben