Spansk Färsgryta

Serverar: 2 portioner

Färs kan man exprimentera med i all evighet...

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • ½ liten zuccini
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ - 1 krm sambal oelek
  • ½ tsk salt
  • ½ ark saffran
  • 1 burk vita bönor naturella
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär zuccinin i bitar.
    2. Bryn köttet jämnt smuligt i lite matfett. Tillsätt pressad vitlök, purjolök, paprika och zuccini. Låt fräsa samman några minuter.
    3. Rör ner krossade tomater, sambal oelek, salt och saffran. Låt grytan småputtra ca: 10 minuter.
    4. Skölj av bönorna och låt dem rinna av. Rör ner dem i grytan och låt den puttra i ytterligare ca: 5 minuter.
    5. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben