Spansk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Smakfull och lättlagad kyckling

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé Guldfågeln
  • 800 g potatis, i bitar
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul lök, i bitar
  • 2 röda/gröna paprikor, i bitar
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl vitt matlagningsvin Winborgs
  • 4 msk kycklingfond Touch of taste
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk färsk timjan, grovhackad
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis runt om.
    2. Tillsätt vitlök, lök och paprika. Fräs 2 minuter.
    3. Tillsätt saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppra.
    4. Låt puttra under lock ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jas65 22 januari 2010

    Kanon god, jag hettade upp den lite med cayanpeppar och kurry. Mvh Anders

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben