Spansk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Koka den på hel kyckling om du har tid. Du får då ännu mer smak.

Ingredienser

  • 400 g kycklingbröst eller kycklinglår
  • 8 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 3 persiljekvistar
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 klyftad gul lök
  • Grönsakspuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 grovriven morot
  • 1 grovriven palsternacka
  • Smaksättning
  • 1 msk klippt basilika eller 1 tsk torkad
  • 1/2-1 påse saffran
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • Ett gott brytbröd
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    Koka kycklingdelarna i 8 dl vatten smaksatt med lagerblad, persiljan, kycklingfonden och löken. Blanda alla ingredienser till grönsakspurén i en gryta och koka i 10 min. Mixa den till puré med mixer eller i matberedare. Ta upp kycklingen med hålslev och sila kokspadet. Strimla kycklingköttet. Blanda purén med kycklingbuljongen och smaka av med basilika, saffran, citron, salt och peppar. Tillsätt kycklinstrimlorna eller lägg lite i botten på varje tallrik och häll soppan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Odler 20 februari 2011

    Supergott! Nyttiga ingredienser och enkelt att göra. Om ännu godare som matlåda dagen efter..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben