Spansk saffransfisk

Serverar: 4 portioner

Detta är en härligt färgglad fiskrätt med mycket smak.

Ingredienser

  • 100 g hackad mandel
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt saffran, ½ g
  • 2 dl fiskbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Smör till formen
  • 4 torskfiléer, ca 600 g
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan.
    3. Blanda ner saffran och mandel och späd med fiskbuljong. Låt såsen koka cirka 5 minuter. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Mixa såsen, gärna med en handmixer, tills den blir slät. Smörj en form med smör och lägg i torskfiléerna.
    4. Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills fisken är färdig. Rosta mandelspånen och strö dem över fisken.
    5. Servera med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben