Spansk torsk med oregano

Serverar: 4 portioner

Torsk är en mycket tacksam råvara som gör sig bra i en mängd sammanhang. Här kryddas den med oregano och spansk peppar. Lika enkelt som gott.

Ingredienser

  • 4 torskfiléer, ca 800 g
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk färsk eller 1½ msk torkad oregano
  • ½ msk finstrimlad spansk peppar
  • 1 msk salt
  • Ev fiskbuljong
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Smörj en eldfast form och lägg ut torskfiléerna i den.
    2. Skölj och finhacka den färska oreganon. Finstrimla den spanska pepparn.
    3. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt oregano, salt och spansk peppar. Häll örtsmöret över torskfiléerna.
    4. Stek fisken i 175 grader, ca 15-20 minuter. Ös ev med fiskbuljong.
    5. Finhacka persiljan och skär citronen i skivor. Ta fisken ur ugnen och strö över persiljan. Garnera med citronskivor eller servera dem vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben