Spanskt färsbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Istället för fylld franska

Ingredienser

  • 25 gr smör el. marg
  • 2 dl mjölk
  • 25 gr jäst
  • 6½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 300 gr blandfärs
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 3 lökar
  • 250 gr champinjoner
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg till penslingen
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken och smör till 37 grader, blanda i jästen, tillsätt ägg & mjöl och blanda till en dag. Låt jäsa 30 min. Bryn färsen i oljan, krydda. Bryn lök och champinjoner. Lägg undan lite av degen som ska bli som lock. Platta ut den övriga degen i en form och låt lite av degen hänga över kanten. Lägg i fyllningen och lägg på "locket", försegla med ägget och fäll över degen som hänger över kanten. Låt jäsa ca. 20 min. Grädda mitt i ugnen ca. 30 min i 200 grader
    2. Serveras ljummen med en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben