Sparris med citronsmör

Serverar: 4 portioner

Passa på att njut av denna underbara grönsak!

Ingredienser

  • 20 sparrisar grön och vit
  • 50 g smör
  • 1 citron, pressad saft
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk persilja
  • 25 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Skala den vita sparrisen. Skär av 3 cm nertill på all sparris. Koka sparrisen i saltat vatten tills sparrisen är mjuk, ca 10 minuter för vit sparris och 5 minuter för grön sparris.
    2. rör smöret fluffigt. Rör ner citronsaften i smöret. Smaksätt med salt och peppar och rör i hackad persilja.
    3. Lägg upp sparrisen på ett fat och klicka smöret över. Strö över grovt hackade valnötter.
    4. Ät och njuuuut!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kronärtskockor
    Kronärtskockshjärtan finns att köpa på burk. Marinerade i en härlig bl...

    Skånes bästa servitör!
    I hård konkurrens vann Lenzi Fahrner från Skeppsbron 2 i Malmö, Skånes...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben