Special bärkaka

Serverar: 10 portioner

God sommarkaka

Ingredienser

  • 150 g milda
  • 1 ägg
  • 180 g socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 7 msk mannagryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 400 g körsbär eller krusbär, blåbär, vinbär, hallon, plommon
  • Instruktioner

    Rör smör och socker till en smidigmassa. Tillsätt ägg, mjöl och till sist mannagryn blandat med bakpulver. Tryck ner degen i en rund smord form 24 i diameter helst med löstagbar kant. Sedan trycks bären (otinade om de är frysta) ner så tätt som möjligt i deg ytan Grädda kakan i 200-225 gr i 25-30 min Servera den helst ljummen med vaniljsås eller lätt tinat vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben