Spenat- och broccolipaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod paj med få kalorier, endast 3 p/portion.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 8-9 kokta kalla potatisar (750 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200-250 g broccoli
  • 1 pkt bladspenat (250 g)
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 dl riven ost (max 17 %)
  • 2 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Pressa den kokta potatisen och blanda den med salt, olja och mjöl. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
    2. Förväll broccolin tills den är nästan mjuk. Spola den kall och dela i mindre bitar. Hacka solrosfröna.
    3. Krama ur all vätska ur den tinade spenaten. Lägg spenaten i pajskalets botten.
    4. Strö över solrosfron och fördela broccolin ovanpå. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar och strö på osten.
    5. Vispa samman ägg och mjölk och häll det ovanpå rätten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
    6. Servera en grönsallad till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben