Spenat- och chévrepaj

Serverar: 8 portioner

En matig paj fylld med goda smaker!

Ingredienser

  • 8 dl mjöl
  • 300 g smör
  • 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 250 g spenat
  • 15 soltorkade tomater
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 250 g chévreost
  • Ca 1 dl oliver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg mjöl och smör i en mixer och mixa. Häll i vatten och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ in pajdegen i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Täck degen noga med aluminiumfolie.
    3. Skala och hacka löken, fräs den i olja i en stekpanna. Lägg i spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Skär tomaterna i bitar. Rör samman crème fraiche och ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat och tomater.
    4. Häll fyllningen i pajskalet. Skär osten i skivor och lägg på fyllningen. Strö över oliver. Grädda pajen i ca 40 minuter mitt i ugnen. Låt den gärna svalna något innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben