Spenat- och kycklinglasagne

Serverar: 4-6 portioner

Krämig och otroligt god lasagne med kycklingfärs, béchamelsås och spenat. Blir bara bättre om du gör rätten dagen innan.

Ingredienser

  • 250 g glutenfria lasagneplattor
  • 400 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Béchamelsås
  • 4 msk smör
  • 4 msk Maizena
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kycklingfärssås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater, 400 g
  • 1 dl vitt vin
  • Garnering
  • Persilja
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, vispa ner maizenan. Späd med mjölk och koka upp under vispning. Låt koka 3-5 minuter tills såsen tjocknat. Rör ner osten. Salta och peppra.
    3. Kycklingfärssåsen: Skala och finhacka vitlök och lök. Kärna ur och tärna paprikan fint. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i smör eller olja, utan att det tar färg. Tillsätt färs och bryn tills det får lite färg. Tillsätt kryddor och tomatpuré och rör om. Koka ihop i någon minut. Tillsätt tomater och vin. Låt koka i ca 5 minuter under lock. Tryck till tomaterna lätt så att de delar sig. Salta och peppra.
    4. Lasagnen: Fräs spenaten i smöret utan att den får färg, sila bort eventuellt överbliven vätska. Smörj en ugnsform och varva lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och spenat. avsluta med lasagneplattor och ostsås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 30-35 minuter. Täck med folie om gratängen får för mycket färg.
    5. Garnera med persilja och servera gärna en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben