Spenat- och laxpannkaka med löjromssås

Serverar: 4 portioner

Löjromssås låter lyxigt, men är löjligt enkelt att göra. En enkel förrätt som går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 6 skivor rökt lax, ca 200 g
  • Några blad röd mangold eller spenat
  • Pannkakssmet
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk, 3 %
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • ½ msk smör + lite smör till stekning
  • ½ dl färsk spenat
  • Fyllning
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • ½ pkt Philadelphia light, 100 g
  • 1 msk lätt crème fraiche
  • Löjromssås
  • 2 msk löjrom + lite till garnering
  • ½ burk lätt crème fraiche
  • Några droppar färskpressad citronjuice
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Pannkakssmet: Vispa ägget med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt, vispa smeten slät. Smält smöret. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Häll i spenaten och mixa samman allt med en stavmixer eller i matberedare.
    2. Stek pannkakorna i lite smör och låt dem svalna.
    3. Fyllning: Skala och riv pepparroten. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot.
    4. Lägg pannkakorna två och två omlott bredvid varandra. Bred på fyllningen och fördela laxen jämnt över pannkakorna. Rulla ihop och låt stå i kyl i en timme. Hit kan du förbereda.
    5. Löjromssås: Rör ihop löjrom och crème fraiche, smaka av med citronjuice och salt. Servera rullarna med mangold/spenat, löjromssås och en liten klick löjrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben