Spenat- och linsgryta med tomat och citronvinägrett

Serverar: 4 portioner

Strålande är bara förnamnet på denna färgglada gryta, den strålar inte bara utvändigt utan även invändigt!

Ingredienser

  • 6 dl svarta linser, 600 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • 2 msk valnötter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 100 g fryst eller färsk spenat
  • Citronvinägrett
  • 1 citron
  • ½ dl neutral solros- eller rapsolja
  • 1/4 tsk havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Spenat- och linsgryta: Finhacka gul lök och vitlök. Skala palsternackan och moroten och skär i små bitar. Skär även tomaten i små bitar. Frös lök, vitlök och valnötter i olja i en gryta på hög värme i 2-3 minuter. Tillsätt oregano och fräs i ytterligare 2-3 minuter. Häll i spadet från linserna tillsammans med spenaten och låt koka upp. Mixa med stavmixer direkt i grytan på högsta hastighet i 30 sekunder. Tillsätt palsternackan, morötterna och linserna och låt puttra i 3-4 minuter.
    2. Citronvinägrett: Skala citronen med potatisskalare men försök att få med så lite som möjligt av det vita. Pressa ur saften. Mixa skal, saft, olja, havssalt och lite svartpeppar till en slät dressing.
    3. Servera grytan tillsammans med tomatbitarna och citronvinägrett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben