Spenat- och linspanna

Serverar: 4 portioner

Den här mustiga linsrätten är ett idealiskt alternativ för dig som vill utesluta kött från menyn då och då. En näringsrik och fettsnål rätt.

Ingredienser

  • 2 silverlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kokta gröna linser, en förpackning, sköljda och avrunna
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ krm kajennpeppar
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 3½ dl lättyoghurt
  • 1 citron
  • 400 g färsk späd spenat
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning.
    2. Rör ner linserna i stekpannan och krydda med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Häll på buljong, hetta upp och låt sjuda 10 minuter.
    3. Vispa yoghurten luftig i en bunke. Skölj citronen och strimla skalet med ett zestjärn. dela citronen och pressa den ena halvan. Blanda ner 1 msk citronsaft och 1 msk citronskal i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Ansa spenaten. Skölj den och låt den rinna av väl. Hacka den grovt. ta av basilikabladen och strimla dem grovt. Blanda spenat och basilika med linserna i stekpannan. Låt sjuda 5 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Garnera med resten av det strimlade citronskalet och servera direkt ur pannan med citronyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben