Spenat- och majsfrittatas

Serverar: 6 portioner

De här läckerheterna med spenat och majs lagar du snabbt och lätt. Ett snacks som imponerar. 199 kcal/portion

Ingredienser

  • 2½ dl fryst hackad spenat, tinad
  • 2½ dl majskorn
  • ½ dl fint hackad salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 4 äggulor
  • 2½ dl lättmjölk
  • 2½ dl riven smakrik ost, 17 %
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lägg spenaten i ett durkslag och pressa på den med baksidan av en slev för att få ut så mycket vätska som möjligt. Lägg över spenaten i en skål och blanda ner majs och salladslök.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med plast för 12 muffins eller 12 muffinsformar med olja. Sätt in plåten i ugnen 5 minuter så att den blir varm.
    3. Vispa ihop äggulor och mjölk och tillsätt till spenatblandningen tillsammans med hälften av osten. Blanda väl.
    4. Vispa äggvitorna i en ren metallskål till ett fast skum och vänd ner i spenatsmeten.
    5. Skeda försiktigt upp blandningen i muffinsformarna och strö över resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen och grädda 15 minuter tills gyllene. Låt svalna 5 minuter och ta sedan ut frittatasen ur formarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben