Spenat- och morotsplättar med äppelraita

Serverar: 4 portioner

Ett nyttigare och mer smakrikt alternativ till traditionella plättar.

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g hackad, tinad spenat
  • Olja
  • Salt
  • Äppelraita
  • 1 stort syrligt äpple
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och riv äpplet till raitan, blanda med gräddfilen.
    2. Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken och äggen. Dela smeten i två delar.
    3. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
    4. Låt smeten svälla i 30 minuter. Stek plättar i olja och servera med äppelraitan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben