Spenat- och morotsplättar med äppelraita
Serverar:
4 portioner
Ett nyttigare och mer smakrikt alternativ till traditionella plättar.
Ingredienser
4 morötter
1 ½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
4 dl mjölk
4 ägg
200 g hackad, tinad spenat
Olja
Salt
Äppelraita
1 stort syrligt äpple
3 dl gräddfil
Instruktioner
Skala, kärna ur och riv äpplet till raitan, blanda med gräddfilen.
Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken och äggen. Dela smeten i två delar.
Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
Låt smeten svälla i 30 minuter. Stek plättar i olja och servera med äppelraitan.
Liknande recept
Grekisk spenat-/fetaostpaj
4.8
1 h
6-8
6
Spenat- och fetaostpaj
4.3
45 min
4-6
1
Spenat- och valnötspasta
4.7
25 min
4
2
Kyckling- spenat- och ädelostpaj
1 h
6
Evas spenat- och äggröra
10 min
2-4
Spenat- och fetafyllda cannelloni med tomatsås
1
45 min
2-3
Spenat-& ädeloströra
4-6
Spenat- och fetaostpiroger
1.5
30 min
4
1
Spenat- och potatisragu
3
45 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!