Spenat och paprikafylld potatistårta

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod och mycket enkel att göra. Toppen att ha till buffén eller som tillbehör när du grillar i sommar.

Ingredienser

  • 1 rund mördeg, kyld ca 230 g
  • 1 ½ kg kokt potatis
  • 1 - 1 ½ dl urkärnade oliver
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g färsk babyspenat
  • 1 ½ röd paprika, stora
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm franska örter, eller basilika
  • Flytande margarin till formen
  • Dekoration
  • 1 rosmarinkvist
  • 1-2 färska chili, skivas
  • Instruktioner

    1. Smörj formen! Placera degen i en rund form, 24 cm i diameter med löstagbar botten. Tryck ut degen lätt mot kanterna.
    2. Skiva potatisarna och grovhacka oliverna. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj kärna ur och strimla paprikan. Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret skall varar ost.
    3. Blanda ägg, mjölk, grädde, vitlök och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.
    4. Dekorera med en rosmarinkvist och några skivor chili.
    5. Servera grillat kött och en god grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben