Spenat- och ricottarullar

Serverar: 4 portioner

Med färdig tomatsås blir spenat- och ricottarullarna hur lättgjorda som helst. 313 kalorier per portion

Ingredienser

  • 300 g fryst bladspenat
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 50 g parmesanost
  • 1 burk ricottaost, 250 g
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 1 burk färdig tomatsås, tex med basilika, 400 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tina spenaten i mikron eller i en kastrull, salta och peppra.
    3. Finriv parmesanosten, spara 1/3, blanda resten med ricotta och spenat i en bunke.
    4. Skär lasagneplattorna i dm stora bitar. Lägg ca 2 msk spenat och ricotta röran på varje bit och rulla ihop. Spara ca 1/3 av röran.
    5. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Häll över tomatsåsen och bred på den sparade oströran.
    6. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Servera med den sparade parmesanosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben