Spenat- och svamplasagne med två ostar

Serverar: 4 portioner

Saftig och god lasagne, dessutom vegetarisk.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 250 g skivade färska champinjoner
  • 1 finhackad lök
  • 1-2 msk mjöl
  • 2 msk italiensk salladskrydda
  • 1/2 liter örtbuljong
  • Peppar
  • 450 g fryst spenat
  • 150 g riven gruyère eller annan ost
  • 1 mozarellabit
  • Lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten. Ställ in ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stekpanna och fräs svamp och lök på medelvärme i fyra minuter. Rör ner mjölet och den italienska salladskryddan och fräs ytterligare en minut. Blöt med hälften av buljongen och låt koka upp. Rör om tills såsen blivit klimpfri och låt puttra ytterligare någon minut. Peppra.
    2. Låt eventuellt spenaten rinna av och blanda den med den rivna osten. Alternera spenat, lasagne och svampsås i en smord form, översta lagret ska vara sås övertäckt med mozarellabiten skuren i tunna remsor.
    3. Låt stå mitt i ugnen i ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben